ПАХАЛЬНА ІСТОРІЯ З РЕЦЕПТОМ ВИПІЧКИ І КРАШЕННЯ

Простивши все, відкинувши зневіру,
Просвічені пасхальних торжеством,
Кріпімо прадідівську віру
І воскресаймо разом із Христом. Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Позаду нас минуло велике свято Великдень. Хтось відзначає його раніше, хтось пізніше, але головне те, що усіх нас об’єднує віра, традиція, бажання бути добрішими і творити добро на цій землі. Незмінним символом свята являється писанка чи крашанка. А що ж вона символізує? Для чого щороку мами, бабусі фарбують яєчка, освячують їх?

Історія дуже давня, але страшенно цікава…

Звичайно, що пов’язана вона з життям Ісуса Христа. Говорять, що нібито, коли Він воскрес, його учні розійшлися по світу, сповіщаючи, про Його воскресіння.

 діва маріяМарія Магдалина вирішила прийти з цією новиною до римського імператора Тиверія. Але ж неприйнято ходити до правителів без подарунків. Жінка була дуже бідною. Тому єдине, що вона взяла з собою, це куряче яйце. Споконвіку воно вважалося символом життя, світу, усього живого. Коли ж Марія розповіла про воскресіння Христа, імператор злісно засміявся і промовив: «Це так, само неможливо, як цьому білому яйцю стати червоним!» Може, Тиверій хотів ще щось додати, але не встиг. Яйце вмить стало червоним!..

яйце 2

Ця історія настільки сильно запала в душі людей, що навіть дотепер напередодні Великодня ми фарбуємо, розписуємо, прикрашаємо яйця!!!

 

Рецепт выпечки: Паска традиционная

paska1 кг. муки; 0,5 л. молока

10 желтков (или 4 яйца)

200 гр. масла (или маргарина сливочного); 100 гр.дрождей

200 гр. сахара; 100 гр. изюма

1 ч.л. соли (если даёте масло)

В дрожди всыпать ложку сахара, растереть. Они станут жидкими. Влить тёплое молоко, добавить стакан муки и хорошо перемешать. Накрыть полученную смесь полотенцем и оставить чтобы подросло. Когда тесто поднялось, добавляем растёртые с сахаром желтки, соль, остаток муки. Хорошо вымесить. Добавить растопленное масло и изюм. Долго месить. После того, как влили масло муку больше не добавлять, а то тесто не выйдет воздушным. Накрыть тесто полотенцем и поставить, чтобы подросло. Подросшее тесто раскладываем в формы и ещё раз оставляем пока подрастёт. Смазываем верх желтком и в духовку. Печём при t 180% 30-40 мин. Это зависит от величены, формы. Когда выймете из формы, то постучите по дну. У готовой паски будет слышен звук.Готовую паску накройте полотенцем, корочка будет мягкая.

Крашенки
krashenki-2Необходимые продукты:
Яйца куриные
Луковая шелуха
Петрушка
Укроп
Рис
Овсяные хлопья
Приготовление:
krashenki-3Луковую шелуху промыть и залить водой.
Довести до кипения и варить на слабом огне 20-30 минут. В отдельные тарелочки насыпать рис, овсяные хлопья (или другую крупу).
Петрушку и укроп порвать на небольшие веточки.
krashenki-4Крашенки удобно заворачивать в капроновые колготки, но можно и в марлю.
Капроновые колготки разрезать на лоскутки (размером с яйцо + узелок).
Яйцо намочить в воде, обkrashenki1валять в рисе или овсяных хлопьях, завернуть в лоскут капрона и завязать узелок.
Намочить листочки петрушки или укропа и прилепить на другое яйцо, обернуть капроном и завязать узелок.
Таким образом подготовить все яйца.
Опустить в отвар из шелухи.
Варить 15-20 минут на меленьком огне.
Яйца-крашенки вынуть, опустить в холодную воду.
Освободить от лоскутов, зелени, крупы.
Вымыть.
Дать обсохнуть, смазать растительным маслом и протереть тряпочкой.
Крашенки готовы.

Радостной Пасхи!

Автор

Володимир Чорноморець

З недавнього часу прихильник зміни державного устрою, а саме на Безпосередню Демократію - що це таке? Це свідоме управління суспільством державою. Сам родом із села Воронівка, там навчався в школі потім - у-ти Сухомлинського, Шевченка. Працював на великій кількості робіт в багатьох галузях, хотів пізнати світ і продовжую пізнавати для мене навчитись чогось нового це святе. Я вірю в те, що ті навики у с/г, будівництві, науковій роботі, торгівлі, спорті, охороні, кулінарії, вихованні, полюванні та багато інші, й ті що ще не набув, допоможуть мені в житті!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *