Не забудь!

НЕ ЗАБУДЬ! ПРИБРАТИ ЗА СОБОЮ! РОЗДІЛИТИ СМІТТЯ! ПОСАДИТИ ДЕРЕВО!
Хто хоче добре жити приєднуйтесь до акції «НЕ ЗАБУДЬ!», ми Вознесенські активісти озеленюємо й прибираємо природні території. Варто у своєму житті посадити дерево та прибрати за собою. Прибирання парків, доріг, скверів та інших забруднених сміттям природних зон, не так часто потрібно робити, якщо там не смітити. За викинуте сміття – особа буде притягнута до відповідальності у вигляді громадських робіт, а саме – прибирання. Варто пам’ятати, що чисто не там, де прибирають, а там де не смітять! За повторне порушення збільшуватиметься покарання. Для кращої переробки сміття потрібно перейти на роздільний його збір у кожного українця щодня вдома. Для цього проводиться інформаційно-освітній проект, який підтримується місцевими та національними ЗМІ з метою популяризації озеленення і благоустрій, прибирання територій та роздільного збору сміття.

Південь України та Вознесенщина є вкрай важкою територією для життя людей, тварин та рослин. Це пов’язано з тим, що кількість опадів, особливо в літній період, не вистачає і тому все живе страждає від високих  температур.

Вихід є – це засадження культурними деревами та кущами, схилів балок та берегів річок, а також поля, які не законно розорані на крутих схилах, це дасть змогу не тільки знизити температуру та підвищити кількість опадів, а й дасть можливість виростити велику кількість фруктів та ягід,  деревини, як енергетичної сировини. Різниця температур повітря над степними й засадженими деревами буде достатньою, для того, щоб волога з більш жаркого повітря степів перетворювалась в конденсат та йшов дощ над територією району більш  холоднішого повітря садів, також дощ зачепить велику територію степів, що дасть змогу підвищити урожайність не тільки в нашому  садівництві, а й  інших с/г культур та розвитку  тваринництва .

Тож нам лишається лише посадити декілька тисяч гектарів. Якщо взяти розрахунок 50 000 мешканців району посадить хоча би по 100 дерев та кущів за десять років то вийде 5 000 гектарів, яких буде достатньо для зміни клімату у всьому Вознесенському районі. Кожен житель спроможний посадити по десять дерев та кущів в рік, на протязі 10 років змінить клімат району. Витрати: одне дерево, кущ коштує близько 10-15 гривень (оптова ціна). На рік 100 – 150 гривень вартість саджанців та кілька днів на рік благородної праці, дасть небачений результат. Кожне дерево матиме кільце з даними людини яка його посадила та за ним доглядає й відповідно має право збирати з цього дерева чи куща плоди. Це ще незначні додаткові витрати на резинове кільце з даними,  без кільця буде важко знайти та доглядати за власними деревами. Тож долучайтесь до активу Вознесенщини для об’єднання зусиль для оптової закупівлі дерев та їх колективного висадження, щоб зекономити витрати на придбання дерев, пальне, воду та власний час.

Контакти: сайт Громадської Організації «Громадський актив Вознесенщини» http://gav.org.ua адрес м. Вознесенськ, вул.. Синякова 27-А – позаду будинку агроуправління на другому поверсі магазину Pixel, мобільний 0955381734 – Володимир, 0661803762 – Георгій.

Громадський активіст ГО «ГАВ» Чорноморець Володимир

Автор

Володимир Чорноморець

З недавнього часу прихильник зміни державного устрою, а саме на Безпосередню Демократію - що це таке? Це свідоме управління суспільством державою. Сам родом із села Воронівка, там навчався в школі потім - у-ти Сухомлинського, Шевченка. Працював на великій кількості робіт в багатьох галузях, хотів пізнати світ і продовжую пізнавати для мене навчитись чогось нового це святе. Я вірю в те, що ті навики у с/г, будівництві, науковій роботі, торгівлі, спорті, охороні, кулінарії, вихованні, полюванні та багато інші, й ті що ще не набув, допоможуть мені в житті!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *