Революція свідомості

Осінь і зима 13/14 року принесла в життя нашої держави дуже багато змін. Вони разючі і болісні. Вони довгоочікувані і насторожуючи. Вони обнадійливі і невідомі. Якими вони стануть і стають для кожного з нас  може показати лише час,але вже зараз можна зробити певні висновки.

По-перше, пав ненависний для всіх режим Януковича. Я чую шквал заперечень відносно «ненависний»??? -Якщо «так», якщо  Ви особисто не згодні,згадайте літо 10-го року і Ваші особисті слова захвату від покращань. А-а-ах, Ви їх вже забули??? А марно, мали б записати… А після «покращань» щось покращувалось, чи настала «стабільність»???

По-друге, економічна прірва, яка проявлялась вже занадто давно, внаслідок злочинних дій попередньої влади і неупереджених-нинішньої, вже все стрімкіше і надійніше ніжно пестить шийку нашої економіки зашморгом, який має ось-ось стягнутись… Доллар  вже на якій відмітці? -Може бути  ще вище. Очевидно, що технічний уряд-камікадзе  на 3 місяці буде змушений вводити занадто багато непопулярних заходів, так що-готуйтесь.

По-третє, і-найголовніше-Україна вже докорінно змінилась. Це вже не пострадянська держава зі страхом перед органами влади. Це вже не бидло зі світоглядом «моя хата скраю». Це не нація, яку на День Незалежності можна загрузити в тюрьми, як це було в 2011 році з братніми білорусами. Це-Народ, який своєю кров`ю змив ганьбу рабства,який встав з колін, і наступним  правителям його на коліна поставити буде ой як важко-хіба ціною 33-го року. Люди ПОВСТАЛИ. Люди зрозуміли, що творити власне щастя можуть лише вони. Саме тому 11.12.2013 о першій годині ночі було на Майдані близько 5 000 чоловік,о третій-близько 10 000,а о 7-й-за 20 000.Саме тому з 19 січня хлопці втрачали очі(а потім-і життя), але не відступали з барикад Грушевського. Саме тому  з  18 лютого всі, як один, поїхали на Майдан, не зважаючи на десятки, сотні  трупів, і відстояли НАШУ НЕЗАЛЕЖНІСТЬ. Україну вже не зламати. Крім того, Майдан показав, що наша держава розділена виключно в очах політиканів-адже пліч-о-пліч  там стояли (і полягли) як Лемки й Гуцули, як Поліщуки й Таврійці, так і Кримчаки й  Слобожанці. Якщо не вірите-Вікіпедія Вам в допомогу, набираємо «загиблі на Майдані»-там всі дані…

Найголовнішою рисою цих змін є РЕВОЛЮЦІЯ.Ні, не «антитоталітарна», не «проєвропейська», не «народно-опозиційна». Це-революція СВІДОМОСТІ.В кожного вона відбулася в свій, особистий момент. В когось-23  листопада, під час масових маршів студентів в Києві. В когось-на Майдані, під час гуртового співання Гімну з сльозами на очах. В когось-ввечері 9-го січня, після звістки по мас-медія про можливий  розгін Майдану і питання до себе: «А де Я маю бути тоді, коли МОЇ земляки, побратими, проливають кров?» В когось-під час розстрілів беззбройних 18-того лютого під дією вище написаного питання. В когось-під час демонтажу  ідолів  тоталітаризма. Українці УСВІДОМИЛИ, що в них є право вийти на сцену і сказати слово,яке матиме кращий результат,ніж багатомісячні «зустрічі» і «перемир`я» політиків. Що вони можуть ВИМАГАТИ у влади показати рух державних кошті  і паперів. Що вони можуть і МАЮТЬ  контролювати органи влади, а не навпаки. Що вони є ГОСПОДАРЯМИ «слуг» народу.

Прозорість влади є типовою ознакою Європейської демократії. Коли в Україні Народний Контроль перекриє будь-які можливості використовувати адмін.ресурс на власний розсуд і практично ні перед ким не звітувати,коли чиновникам перестануть носити хабарі абсолютно всі підприємці хоча б тому,що чиновники боятимуться їх приймати(і вимагати),Україна стане Європейською державою. І тоді для українця вже буде не зовсім вагомо,знаходиться країна в ЄС,чи ні-адже рівень свободи (а разом з нею-і рівень життя) в нашій державі буде ЄВРОПЕЙСЬКИМ.І тоді наші громадяни їздитимуть до Британії чи Італії не за зарплатнею в 1 500-2 000 доларів в місяць, а відпочити-бо такий зарібок вони матимуть і вдома.

Але особливо приємним в цих подіях є те,що спільне лихо згуртовує різні політичні сили,що і показало чергове віче,що відбулося у неділю,02 березня. Можуть зробити провокацію в місті з вивішуванням трьохкольорового прапора за участю привезенних тітушок ?-Вся громада вийшла на багатолюдний мітинг, і неоднозначно заявила: Вознесенськ-це  Україна! Путіна тут-не чекають! Потрібно-кожен захистить зі зброєю  своє місто,край,державу!Це говорить про те, що національна свідомість вознесенців знаходиться на високому, європейському  рівні. Ми вже гідні кращого життя, і воно обов’язково прийде. Я в це-не вірю. Я це-ЗНАЮ!!!

Слава Україні! Слава Народу України!!!

МИХАИЛ КУТУЗАКИ

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *