Посади дерево

Минулого тижня, згідно з наказом міського голови, підприємства, установи та організації міста прибирали та наводили порядок на закріплених територіях.

Але не всім вознесенцям треба було чекати наказу міського голови для того, щоб зробити наше місто краще. Громадські організації міста та району самоорганізувались та провели акції спрямовані не тільки на благоустрій, а й на природний розвиток нашого міста.

Так, спільними силами громадських організацій «Чичиклія» і «Громадський Контроль Вознесенська» разом з працівниками лікарні та небайдужими громадянами біля міської лікарні було розчищено пустир та  посаджено близько ста молодих дубів. Також були посаджені абрикоси та кущі магонії і смородини. Учасники заходу зазначили, що було б добре, встановити на цієї території лавки, прокласти стежки та присвоїти їй статус паркової. Також була висловлена думка про створення на території лікарні центру іпотерапії. Організатори заходу висловили подяку державному підприємству «Вознесенське лісове господарство» за надані у вигляді спонсорської допомоги сажанці дерев та кущів.

На березі річки Мертвовод також пройшла екологічна акція, в якої взяла участь ГО «ГАВ» (громадський актив вознесенщини) та небайдужі громадяни. В акції взяло участь близько двадцяти осіб. Було розчищено територію набережної, висаджено дерева, серед яких дуби, горіхи, тополі та кущі смородини. З річки повиловлювали багато пластикових пляшок та пакетів. Організатори та учасники акції висловили думку запросити ландшафтного дизайнера для надання у майбутньому цієї території кращого естетичного вигляду. Також висловили надію на підвищення громадської відповідальності суспільства та згадали давню мудрість: «Чисто не там де прибирають, а там, де не смітять».

Головна ідея таких заходів – зробити щось корисне, що залишиться нашим нащадкам. Якщо кожен мешканець Вознесенська посадить хоч одне дерево на рік, наше місто може перетвориться на великий парк, де буде чисте здорове повітря та багато тіні влітку.

Громадський активіст Шпичка Георгій

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *