Закон не тільки карає, але й захищає

Наша організація в першу чергу, займається захистом прав громадян, мешканців нашого міста. Ми дуже ретельно розглядаємо кожну скаргу, документально оформлюємо її, заслуховуємо усі проблемні питання, усіх хто звертається до нас. Потім з цими документами працюють юристи, соціологи, економісти, які і вирішують подальше направлення цих документів.

Дуже хочеться звернутися до людей, у яких є якісь невирішені питання або проблеми. Коли ви звертаєтесь до органів управління, захисту або надання послуг населенню, коли до вас приходять з перевірками, рейдами, вас звинувачують у порушенні законодавства, адміністративного чи кримінального, будьте  дуже уважними, ретельно перечитуйте складені на вас акти про порушення, протоколи, попередження, будьте дуже пильними до усних зауважень, пам’ятайте, від вашого підпису залежить подальше вирішення вище вказаних документів.

Якщо ви не згодні з інформацією, яка була вам інкримінована або якщо ви точно знаєте, що правда і закон повинні бути на вашій стороні, будь-ласка не підписуйте нічого! Вимагайте детальнішого роз’яснення ситуації від людей, які представляють той чи інший орган контролю.

Хочемо навести приклад:

Так із скаргою на працівників Вознесенської філії ПАТ Миколаївобленерго, звернулася жителька Вознесенського району, на яку було складено Акт про порушення, а саме «Про незаконне використання електроенергії». В акті були зазначені усі порушення та усі незаконні дії, які вона чинила. За ці порушення був накладений штраф у розмірі – 10. 000 грн. Свою провину громадянка П. визнає і готова сплатити штраф, єдиною проблемою стало те, що повної суми у неї не було та працівники РЕСу «люб’язно» згодилися поділити суму на часткову виплату і встановили її розмір у цілих – 800 грн. щомісячно, але мабуть забули, що перед ними стоїть старенька бабуся 1937 року народження, яка погано чує і з сльозами на очах сприймала дану звістку, так як пенсія її становить 1124 грн, і якщо вона платитиме по 800 грн, то на руки їй дістанеться аж 324 грн. ( ! )

Вибачте, а на що ж жити цілий місяць літній людині? Якщо навіть звичайний похід у аптеку коштує їй біля 100 грн.! Але ж 3 місяці жінка все-таки платила, лишилося ще 2 теж по 800 грн., а потім, що взагалі виходить за всі межі, у травні місяці, повинна народити дитину її онука і працівники РЕСу хочуть із цих «дитячих» грошей ще з 6000 грн.!!! Шановні, ви взагалі розумієте, що робите? Дитина ще навіть не народилася, а ви вже вирішили куди підуть гроші?

Хочеться вам нагадати, що ніхто не має права розпоряджатися грошима, окрім батьків новонародженої дитини і тільки на користь та потреби цієї дитини!!!

Будь – ласка, не порушуйте права людей! Пам’ятайте – закон не тільки карає, але й захищає!

А. Волкотруб Інформаційний центр «Громадський контроль Вознесенщини»

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *